YAPI GÜÇLENDİRME

Herşeyi yeniden yıkıp yapmak yerine, bazen mevcut olanı korumak ve muhafaza etmek gerekir.

Güçlendirme ile hedeflenen, ortada henüz herhangi bir hasar yok iken, yapılan değerlendirme sonucunda istenen düzeyde güvenlik tasımadığı ya da kusurlu nitelikler tasıdığı anlasılan bir yapının deprem hasarlarına neden olacak kusurlarının giderilmesi, deprem güvenliğini arttırmaya yönelik yeni elemanlar eklenmesi, kütle azaltılması, mevcut elemanlarının deprem davranıslarının gelistirilmesi, kuvvet aktarımında sürekliliğin sağlanması ve yapının olması gereken yapı güvenliği düzeyine (daha yüksek bir dayanım düzeyine) kavusturulmasıdır.

Günlük kullanımda sıklıkla güçlendirme ile karıstırılan onarım ise, herhangi bir nedenle hasara uğramıs bir yapının, hasara neden olan olay öncesindeki güvenlik düzeyine geri getirilmesi veya bunun üzerinde bir güvenliğe kavusturulmasına yönelik olarak gerçeklestirilen islemlerdir.

Her çeşit konut, işyeri, kamu binası, tarihi eser binaların deprem testlerinin yapılarak deprem dayanıklılık raporlarının hazırlanması, bina güçlendirme projelerinin hazırlanması ve uygulama hizmetleri için Türkiye’nin heryerinde hizmet vermekteyiz.konusunda daha fazla bilgi alın. Bizleri tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz.

Yapı Güçlendirme Uygulamaları

Her çeşit konut, işyeri, kamu binası, tarihi eser binaların deprem testlerinin yapılarak deprem dayanıklılık raporlarının hazırlanması, bina güçlendirme projelerinin hazırlanması ve uygulama hizmetleri için Türkiye’nin heryerinde hizmet vermekteyiz.

Bina Güçlendirme Hizmetlerimiz konusunda daha fazla bilgi almak için hemen arayın.

Bina Deprem Testi

Binanızın depreme dayanıklılığını, riskli yapı tespiti yaptırmadan da öğrenebilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereken deprem testi yaptırmak. Her çeşit konut, işyeri, kamu binası, tarihi eser binaların deprem testlerinin yapılarak deprem dayanıklılık raporlarının hazırlanması, bina güçlendirme projelerinin hazırlanması ve uygulama hizmetleri için Türkiye’nin heryerinde hizmet vermekteyiz. Bina Güçlendirme Hizmetlerimiz konusunda daha fazla bilgi almak için hemen arayın.

Yapı Risk Analizi Raporu

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Alt Yapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Müdürlüğü tarafından yürütülen ve 6306 sayılı kanun kapsamına giren riskli yapıların değerlendirilmesi güncel deprem yönetmeliğine (2018) göre bina performası değerlendirilmesinden farklı bir süreçtir. Riskli bina tespiti için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yetki belgesi verilmiş onaylı kuruluşların riskli binaların değerlendirilme kriterlerine göre bina değerlendirmelerini yaptıktan sonra riskli bina tespit raporunu hazırlayarak imzalamaları gerekmektedir. Riskli yapı tespiti konulan bir bina için iki çözüm yolu mevcuttur. Birinci yol, binanın yıkılarak yeni bina inşasının yapılması, ikinci yol ise güçlendirme projesinin hazırlanarak binanın güçlendirilmesidir.

Hiçbir projeniz Acıbadem Mimarlık için çok büyük veya küçük değil.

Ön görüşme ayarlamak için hemen arayın

× Sorunuz mu var?